Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

CHP'li vekil Bilecik'ten seslendi: Acilen destek bekliyoruz

Sakarya'dan Bilecik'e sıçrayan orman yangının beşinci günde de müdahale ediliyor. CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, “Müdahale yapılıyor ancak çok yetersiz, acilen yetkililerden destek bekliyoruz” çağrısını yaptı.

CHP'li vekil Bilecik'ten seslendi: Acilen destek bekliyoruz

Bilecik’te 5 gündür devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini yeniden artırdı. Osmaneli’ndeki yangın bölgesinde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, müdahalelerin yetersiz kaldığını vurguladı.


Osmaneli’ndeki yangın bölgesinde açıklama yapan Tüzün şöyle konuştu:


“Osmaneli Selçik Köyü İçmeler bölgesindeyiz. Maalesef öğleye kadar esmeyen rüzgar şu an esmeye başladı. Rüzgarın çıkması ile birlikte özellikle soğutma bölgelerinde tekrardan patlamalar oldu. An itibariyle yine yangın başlamış durumda. Ağaçların boyunu geçmiş durumda.


Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar gerekli müdahaleyi yapıyor ama yetersiz olduğunu söylemek istiyoruz. Gerçekten çok yetersiz. Gerçekten ciğerlerimiz yanıyor. Bölgemizin, Bilecik’imizin, Osmaneli’mizin ormanları, ciğerlerimiz yandı. Maalesef yanmaya devam ediyor. Bu yönüyle tüm imkanlar kullanıldı. Kullanılmadı desek doğru olmaz. Ancak yetersiz. Yeterli şekilde buraya gerekli desteğin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer bu yangın burada büyür ve karşı tarafa atlarsa Bursa’ya kadar uzayacaktır. O nedenle tüm yetkililerimizden, bakanlıklarımızdan, genel müdürlüğümüzden acilen buraya destek istiyoruz.”

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.