Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

DAEŞ’in yılbaşı eylem planı engellendi: Şüpheli Malatya’da yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, yaklaşan yılbaşında Türkiye’de DAEŞ adına eylem hazırlığında olduğu belirlenen İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalandı. Şüphelinin adresinde örgüte ait dijital materyaller ve saldırıları teşvik eden propaganda içerikleri ele geçirilirken, DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik planları da deşifre edildi

İlgili Etiketler

DAEŞ’in yılbaşı eylem planı engellendi: Şüpheli Malatya’da yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla, DAEŞ adına Türkiye’de eylem hazırlığında olduğu belirlenen bir şüpheli yakalandı.


Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar kapsamında, İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de DAEŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılmayı planladığı ve yılbaşı döneminde Türkiye’de saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edildi. Şüphelinin yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DAEŞ sempatizanıyla irtibat halinde bulunduğu belirlendi.


Şüpheli Malatya'da yakalandı 


Teröristin güncel konumu tespit edilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde düzenlenen operasyonla şüpheli Malatya’da yakalandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Burtakuçin’in ikametinde yapılan aramalarda DAEŞ’e ait dijital materyaller, örgütsel görseller, propaganda içerikleri ile canlı bomba eylemlerinde motivasyon amacıyla kullanılan ses kayıtları ve örgütsel yazışmalar ele geçirildi.


Dijital veriler ele geçirildi 


Yürütülen operasyonla DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik eylem planlarının akamete uğratıldığı, örgütün unsur kazanımının deşifre edildiği ve planlanan saldırılara ilişkin önemli dijital verilerin güvenlik birimlerinin eline geçtiği bildirildi.


32 ilde 170 şüpheli yakalandı


Polis ekiplerinin DEAŞ terör örgütüne yönelik son iki haftadır sürdürdüğü geniş çaplı operasyonlarda 32 ilde 170 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 15 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi; diğer zanlılarla ilgili işlemler ise devam ediyor.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.