Dev oyun şirketi dudak uçuklatan rakama Araplara satıldı
Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Electronic Arts (EA), 55 milyar dolarlık (yaklaşık 2,3 trilyon lira) rekor bir anlaşmayla satılmayı kabul etti. Anlaşmanın alıcıları arasında Suudi Arabistan’ın Kamu Yatırım Fonu (PIF), Silver Lake ve Jared Kushner’ın Affinity Partners şirketi yer alıyor. Bu işlem, şimdiye kadar gerçekleşmiş en büyük borçla satın alma olarak tanımlanıyor.
İlgili Etiketler

Anlaşma kapsamında EA tamamen özel bir şirket haline gelecek; yani tüm halka açık hisseler satın alınacak ve şirket borsada işlem görmeyecek. Satın alma fiyatı EA’nın piyasa değerinin yüzde 25 üzerinde; bu da hisse başına 210 dolara denk geliyor.
BBC'nin haberine göre; EA CEO’su Andrew Wilson görevine devam edecek. Wilson, bu satın almayı şirketin çalışmalarının “güçlü bir takdiri” olarak nitelendirerek “Ortaklarımızla birlikte, gelecek nesilleri ilham verecek dönüştürücü deneyimler yaratacağız” dedi.
36 MİLYAR DOLARI NAKİT ÖDENECEK
Alıcı şirketler anlaşma için yaklaşık 36 milyar dolar nakit sağlayacak, geri kalan miktar ise krediyle finanse edilecek. Sektör uzmanı Christopher Dring, BBC’ye yaptığı açıklamada EA’nın uzun süredir kendisini “bir üst seviyeye taşıyacak” bir alıcıya açık olduğunu, ancak özel sermaye tarafından satın alınmasının sürpriz yarattığını söyledi.
İlgili Etiketler
Yorumlar
0 yorumHenüz yorum yok.
