Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

İki asırlık Burhanettin Sezerar yalısı rekor fiyatla satışta! İşte istenen ücret

İstanbul'da Yeniköy'ün en dikkat çeken yalılardan biri olan 200 yıllık Burhanettin Sezerar yalısı yeniden satışa çıktı. Yalı için 1 milyar 850 milyon liralık rekor bir satış ücreti isteniyor.

İki asırlık Burhanettin Sezerar yalısı rekor fiyatla satışta! İşte istenen ücret

NTV'de yer alan habere göre Boğaz'ın gözdelerinden biri olan iki asırlık tarihi yalı rekor bir fiyatla yeniden satışa çıkarıldı.


İstanbul Boğazı'nın en prestijli yapılarından biri olan, ikinci dereceden tarihi eser olma özelliği de bulunan Burhanettin Sezerar yalısı 1 milyar 825 milyon liraya satışa çıkarıldı. 


Adını Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul’daki pek çok camiye elektrik getirmesiyle tanınan İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği profesörlerinden Burhanettin Sezerar’dan alan yalı, yaz döneminde 1 milyar 700 milyon lira bedelle satışa çıkmıştı. Ancak daha sonra karardan vazgeçilmişti.


Halihazırda restoran olarak kullanılan iki katlı yalıda 12 oda, 2 salon ve 7 banyo var.

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.