Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Dünya

İş var ama iflasa ilerliyor

Spirit Airlines'ın birleşme görüşmelerinin bozulmasının ardından iflas koruma başvurusunda bulunmaya hazırlandığını bildirildi.

İlgili Etiketler

İş var ama iflasa ilerliyor


Ultra düşük maliyetli havayolu şirketi Salı günü yaptığı açıklamada, Spirit Airlines'ın alacaklılarıyla yapıcı bir görüşme içinde olduğunu ve likiditeyi iyileştirmek için stratejik alternatifleri araştırmaya devam ettiğini söyledi.


Görüşmelerin, not sahiplerinin büyük çoğunluğu ile verimli bir şekilde devam ettiği, önemli ölçüde ilerleme kaydedildiği ve yakın vadede yeniden başlayacağı belirtildi.


Açıklamada, anlaşmanın başarısız olması halinde mevcut özsermayenin iptal edileceği ve tüm alternatiflerin değerlendirileceği belirtildi.


Şirket, üçüncü çeyrekte düzeltilmiş faaliyet marjının geçen yıla göre %12 düşeceğini söyledi.


Günün erken saatlerinde Wall Street Journal, Frontier Airlines ile birleşme görüşmelerinin bozulmasının ardından şirketin iflas koruma başvurusunda bulunmaya hazırlandığını bildirdi.


Şirket Reuters'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.


Şirketin hisseleri açılıştan sonra %39 düşüşle 1,8 dolar oldu. S&P 500 yolcu havayolları endeksi %52 yükselirken, hisse senedi bu yıl yaklaşık %80 düştü.


Dania Beach, Florida merkezli havayolu, güçlü seyahat talebine rağmen para kaybediyor. Son altı çeyreğin beşinde kâr açıklayamaması, yaklaşan borç vadelerini yönetme kabiliyeti konusunda şüpheleri artırdı.


Spirit Ekim ayında yaptığı açıklamada, maliyetleri düşürme ve mali durumunu düzeltme çabalarının bir parçası olarak 31 Ocak'ta yaklaşık 330 pilotu işten çıkaracağını duyurdu.


Şirket ayrıca 23 eski Airbus uçağını 519 milyon dolara satıyor. Satış gelirlerinin önümüzdeki yıl 225 milyon dolar likidite sağlayacağı tahmin ediliyor.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.