Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan "Demirci fayı" uyarısı!

Balıkesir’i 6,1 büyüklüğünde sarsan depremin ardından bölgede 237 artçı daha kaydedildi. Bunlardan 10’unun 4’ün üzerinde gerçekleştiği öğrenilirken AFAD, sismik hareketliliğin yakından izlendiğini açıkladı. Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da Sındırgı’daki Demirci fayına işaret ederek kırılması halinde 6,2 büyüklüğünde bir depremin daha yaşanabileceğini söyledi.

İlgili Etiketler

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan "Demirci fayı" uyarısı!

Balıkesir'i sarsan 6,1'lik depremin ardından vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken AFAD, bölgede 237 artçı depremin yaşandığını, bu depremlerden 10'un 4 şiddetinin üzerinde olduğunu açıkladı.


AFAD, bölgedeki sismik hareketliliğin takip edildiğini bildirirken uzman isimlerden de kritik uyarılar geliyor. Balıkesir Sındırgı’daki 6.1 büyüklüğündeki sarsıntıdan yaklaşık 1 ay önce bölgedeki risklere dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, deprem sonrası bölgenin fay hattı durumunu değerlendirdi.


Sındırgı'da 6.2'lik bir deprem daha olabilir


Bölgedeki fay hatlarının durumu ve olası tehlikelerine ilişkin Üşümezsoy, "Biz kayaların içine bakarak, nasıl deforme olduklarını çıkartarak 'nasıl bir deprem yaratabilir' ona bakıyoruz" dedi.


Sındırgı'da 6.2'lik bir deprem daha olabileceğini belirten Üşümezsoy, "Yanındaki fay kırılırsa bir deprem daha olur. Eğer Demirci tarafı kırılmazsa olmaz" diye konuştu.


Youtube kanalında da Simav-Demirci-Sındırgı hattına dikkat çeken Prof. Dr. Üşümezsoy "Anadolu saatin ters yönünde dönerek güneye doğru, Akdeniz'e doğru ilerlediği için bu bölgelerde, bu gerilme ile oluşmuş yapılar ortaya çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.