Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Dünya

Trump'ın Küba ısrarı sürüyor! "Çok geç olmadan anlaşma yapın"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela operasyonun ardından Küba'ya yönelik tehditleri sürüyor. Küba'nın uzun yıllar boyunca Venezuela'dan gelen petrol ve para ile ayakta kaldığını belirten Trump, "Küba'ya artık petrol veya para gitmeyecek" dedi

İlgili Etiketler

Trump'ın Küba ısrarı sürüyor! "Çok geç olmadan anlaşma yapın"

Verdiği emirle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu gözaltına aldıran ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni hedefinde Küba var.


Yıllardır ABD'nin yaptırım lisetesine yer alan Küba'nın Venezuela'dan gelen petrol ve para ile ayakta kaldığını belirten Trump, "Küba'ya artık petrol veya para gitmeyecek" dedi.


Trump'ın Küba ısrarı sürüyor


"Küba, uzun yıllar boyunca Venezuela'dan gelen büyük miktarda petrol ve para ile yaşadı" diyen Trump, açıklamasında "Karşılığında ise son iki Venezuelalı diktatöre "Güvenlik Hizmetleri" sağladı, ama artık değil" ifadelerine yer verdi.


"Venezuela'yı biz koruyacağız"


Küba'nın uzun yıllar boyunca Venezuela'yı tehdit ettiğini öne süren Trump, devlet başkanı Washington yönetimi tarafından alıkonulan Güney Amerika ülkesini artık ABD ordusunun koruyacağını söyledi.


"Çok geç olmadan anlaşma yapmalarını tavsiye ederim"


Truth Social hesabından yaptığı açıklamda Başkan Donald Trump şunlara yer verdi:


"Bu Kübalıların çoğu geçen haftaki ABD saldırısında öldü ve Venezuela'nın artık kendilerini yıllarca rehin tutan haydutlardan ve şantajcılardan korunmaya ihtiyacı yok. Venezuela artık kendilerini korumak için dünyanın (açık ara!) en güçlü ordusu olan Amerika Birleşik Devletleri'ne sahip ve biz onları koruyacağız.

Küba'ya artık petrol veya para gitmeyecek - Sıfır! Çok geç olmadan bir anlaşma yapmalarını şiddetle tavsiye ederim. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim."



İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.