Ekonomi Manşet logo
İstanbul|
19°
Anasayfa
Gündem

TÜRK-İŞ Başkanı'ndan yüzde 25 zam talebine tepki

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, önümüzdeki hafta başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin konuştu.

İlgili Etiketler

TÜRK-İŞ Başkanı'ndan yüzde 25 zam talebine tepki

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, MÜSİAD’ın “Asgari ücret zammı yüzde 25’i geçmesin” açıklamasına tepki göstererek "Asgari ücret ile ilgili algı operasyonu yapılıyor. Asgari ücret enflasyona sebep değil. Asgari ücret bu ülkede geçim ücreti oldu. Bu ücretle bir hafta geçinebilir misiniz" dedi.


Atalay, MÜSİAD’ın “Asgari ücret zammı yüzde 25’i geçmesin” açıklamasına tepki göstererek şunları söyledi: “Asgari ücret ile ilgili algı operasyonu yapılıyor. Asgari ücret enflasyona sebep değil. Asgari ücret bu ülkede geçim ücreti oldu. Bu ücretle bir hafta geçinebilir misiniz? İşveren örgütleri 17 bin lirayı gözünün önüne getirsin, insanların ailesi ile nasıl geçineceğine dair açıklasın. İnsan gibi yaşayacak, nefes alacak bir ücret tespit edilmeli. Önümüzdeki hafta komisyon toplanarak rakamları tespit edecek. Önce hükümet ve işveren rakamı açıklayacak, sonra biz rakamımızı açıklayacağız.”

İlgili Etiketler

Yorumlar

0 yorum

Yorum bırak

Yorumunuzu bizimle paylaşın.

Yorumlar yayına alınmadan önce kontrol edilir.

Henüz yorum yok.